Thanks Angah :)
Bahan-bahan :
4 biji bawang putih dikisar
1 biji bawang besar(1/2 biji dikisar dan 1/2 dihiris)
Daun kari
Rempah kari
Asam sebesar tapak tangan
Bahan lauk :
Ikan
Kentang
Tomato
Bendi
Cara-caranya :
1.Bawang yang dihiris dan daun kari ditumis .
2.Apabila sudah layu , masukkan bawang putih putih dan merah yang dikisar tadi .
3.Bila sudah garing masukkan rempah .Tunggu sehingga garing sekali lagi .
4.Kemudian masukkan air asam serta air .
5.Tunggu sehingga mendidih .
6.Masukkan bahan-bahan lauk tadi .
7.Sedia untuk dimakan .
Nota :
Sesuai untuk dimakan dengan nasi atau roti prata .Lebih sedap di sampingkan dengan ulam-ulaman seperti Gargiel . :P
No comments:
Post a Comment